Auton hankinta on aina iso investointi.


On monta erilaista tapaa rahoittaa auton hankinta. Voit maksaa kokosumman kerralla, jolloin auto tulee heti omistukseesi. Voit myös rahoittaa osan hankinnasta antamalla vaihdossa vanhan autosi, jolloin maksettavaksi jää uuden auton ja nykyisen autosi erotus. Usein kuitenkin on tarve pilkkoa välirahaa pienempiin osiin ja siinä avuksi tulee autoliikkeen kautta saatava autorahoitus.


Rahoitustuotteita on useita erilaisia, mutta ylivoimaisesti suosituin on niistä osamaksu. Osamaksun etuina ovat mm. auto toimii lainan vakuutena, korko on kiinteä koko sopimuksen ajan ja näin ollen kk erä pysyy samansuuruisena. Saat rahoituspäätöksen heti samasta paikasta missä teet autokaupat, ja osamaksun voit maksaa myös sopimusta nopeammin pois. Lisäksi osamaksukauppaa suojaa osamaksukauppalaki, kun taas leasing sopimukset ovat kahden välisiä sopimuksia.

Autorahoitusta hankkiessa on tyypillistä, että autosta maksetaan jonkin verran käsirahaa. Käsirahan avulla on mahdollista pienentää autorahoituksesta syntyviä luottokuluja. On olemassa rahoitustarjouksia, joissa ei tarvita käsirahaa lainkaan, mutta nämä ovat yleensä kalliimpia lainoja kuin sellaiset, joissa käytetään käsirahaa.

Tyypillinen käsiraha on 10‒15 prosenttia auton hankintahinnasta, mutta isommalla käsirahalla saadaan pienennettyä kuukausierää ja myös rahoituskulut pienenevät entisestään. Hyvin tavallinen tapa kuitata käsiraha on käyttää vaihtoautoa. Riippuen vaihtoauton jälleenmyyntiarvosta, sillä voi kuitata ison osan seuraavan auton rahoitustarpeesta. Jos jo edellinen auto on hankittu rahoituksella, ja siitä on vielä maksamatonta velkaa jäljellä, pitää maksamaton osuus kuitata ensin pois auton jälleenmyyntiarvolla. Tällöin käytettävissä oleva käsiraha seuraavaa autoa hankittaessa ei ole tietenkään niin suuri, jos auto on kokonaan maksettu.

Uusimpina osamaksutuotteina ovat sellaiset rahoitukset, joissa asiakkaalle annetaan lisäarvona jäännösarvotakuu. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas saa turvan auton arvon säilymiselle, mikäli autojen hinnat romahtaisivat. Tällainen rahoitustuote on mm. Toyota Easy osamaksu, jonka saat niin uusille kuin myös käytetyille Toyota autoille! Tällaisella rahoitustuotteella saat osamaksun turvan ja joustavuuden, mutta leasingrahoituksen turvan auton jäännösarvolle.

 

Toyota Easy Osamaksu
- yllättävän helppo tapa hankkia Toyota

 
Toyota Easy

 

 

Laske rahoitus


Palveleva Toyota myyjäsi O.K. Autossa laskee mielellään esimerkin juuri sinulle sopivasta rahoituksesta. Sinun tarvitsee vain arvioida vuotuiset ajokilometrisi ja päättää minkä mittaiseen sopimuksen haluat tehdä. Näin tiedät jo sopimusta tehdessäsi mikä on auton ns. vähimmäishinta, jonka autosta vähintään saat sopimuksen lopussa.

Perinteisen autorahoituksen lisäksi voit pilkkoa autoilun kuluja eriin myös huoltojen osalta. Kaupan yhteydessä se onnistuu helposti tekemällä huoltosopimuksen, mutta mikäli tulee tarve isomman huollon yhteydessä, tai jos haluat vaikka uusia renkaat tai tuulilasin, niin saat O.K. Autosta rahoituksen myös tällaisiin kuluihin.

 


Kysy lisää myyjiltämme sekä huoltoneuvojiltamme!
 

Kysy lisätietoja tai vaihtotarjousta

Ota yhteyttä Myyjien yhteystiedot